Adósságkezelés

Cégünk adósságkezelő divíziója gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók, valamint magánszemélyek kintlévőségei követelésbehajtására egyaránt rendelkezésre áll.

A hatályos jogszabályoknak megfelelő módon, a szabályozás adta lehetőségeket teljes mértékig kiaknázva, illetőleg a jogalkalmazáson kívül eső munkafolyamatokat alkalmazva végezzük az adósságkezelést.

Munkánk hatékonyságát a körültekintő, mindenre kiterjedő adósságelemzés biztosítja, amely során megvizsgáljuk a hitelező pozícióját, a kintlévőség keletkezésének körülményeit, az adós és hitelezője kapcsolatát, valamint az adós üzletmenetét, üzleti- és magánéleti kapcsolatrendszerét, egzisztenciális- és vagyoni helyzetét, likviditását, illetve minden egyéb releváns adatot.

Minden ügyet egyediként kezelünk és az elvégzett adósságelemzés során beszerzett információk, adatok alapján, javaslatot teszünk megbízóink számára a behajtás legvalószínűbb módja, illetve további megtérülési lehetőségek vonatkozásában. Ennek során, az általánostól eltérően, az adósságrendezés módját nem pusztán a csődtörvény feltételrendszere szerint vizsgáljuk, a feldolgozott adatok alapján, a családjogi-, polgári jogi-, büntetőjogi, valamint egyéb jogszabályok által szabályozott körülményeket és megtérülési lehetőségeket felderítjük, mérlegeljük, javaslatot teszünk ezek alkalmazására.

A munkavégzés nem merül ki adminisztratív lépésekben, felvesszük a kapcsolatot az adóssal, egyeztetünk vele az adósságmegtérülés módjáról, részletfizetési megállapodásról, fedezet és egyéb garancia bevonásáról.

A munkavégzés jogszerűségét, hatékonyságát, cégünk adósságkezelő divíziója szakfelügyeletét ellátó gazdasági- büntetőjogi szakjogász munkatársunk szakértelme és hosszú múltra visszatekintő gyakorlati tapasztalata biztosítja.