Információvédelem

Az üzleti szférában kialakult és kiélezett versenyhelyzet ellenére, az információvédelemre nem figyelnek szükséges mértékben a felhasználók, pedig a konkurenciaharcban az ellenérdekű felek nem riadnak vissza a törvénytelen információszerzési módoktól. A mostanra elterjedő és filléressé vált eszközök kétélűek lehetnek törvényellenes felhasználás esetén, amit különösen súlyosbít, hogy az eszközökhöz bárki (akár magánszemély is) hozzájuthat.

Az interneten kapható miniatűr rádióadók (poloskák) akár a mobiltelefonokba gyárilag beépített rádióval is lehallgathatóak a szomszéd irodák valamelyikéből vagy az utcáról. Sajnos az egyéb információs és távközlési hálózatokat (pl. mobiltelefon-hálózat) felhasználó és azokon működő, lehallgatásra alkalmas eszközök is könnyedén elérhetővé váltak bárki számára, megteremtve ezzel a lehetőségét a több kilométerről történő lehallgatásnak.
Belátható a veszély nagysága, hiszen senkinek sem tűnik fel a munkavégzés közben rádiót vagy telefont "hallgató" munkatárs, vagy az iroda előtt egy parkoló autóban ülő személy, aki mindeközben valójában lehallgatást folytat.

Cégünk információvédelmi tevékenységet folytat, melysorán a lehallgatást megakadályozó ellentevékenységet hajtunk végre.

A védendő területen, amerikai- és orosz gyártmányú a nemzetközi piacon beszerezhető, legfejlettebb lehallgatás elleni detektáló rendszerekkel végezzük a technikai felderítést, majd ezt követően manuális kutatást hajtunk végre. Technikai eszközeinkkel ellenőrizzük az elektromágneses spektrum rádiófrekvenciás és infravörös tartományát a légtérben, valamint vizsgáljuk az energiaellátó erősáramú-, egyéb gyengeáramú és riasztó-, illetőleg kommunikációs vezetékes hálózatokon folyó adatátvitelt.

Fontos: Amennyiben információvédelmi szolgáltatásunkat szeretné igénybe venni, ne az átvizsgálandó területről és az ott lévő telefonról keressen bennünket!

Példák az EU tagállamaiban gyámsági felügyeleti- és objektumvédelmi célból szabadon vásárolható, valamint az interneten megrendelhető lehallgató eszközökre:

Figyelmeztetés: A lehallgatásra készült eszközök, berendezések beszerzése, birtoklása az EU tagállamaitól eltérően Magyarországon súlyos bűncselekmény, 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő!